dimecres, 30 de juny del 2010

Saint Léger

Es a dir Sant Lleuger, textualment, pot existir millor nom per una zona descalada ? De moment es la zona descalada de les que hem estat a frança que em mola mes, i es que s’ajunten varis trets caracteristics…



1) Riu amb un caval vastant decent per banyar-se, amb platjetes de codols blancs…


2) Roca brutal hits, em recorda al calcari de sadernes, potser amb mes txorreres, escalada generalment atlhetica i vastant variada.


3) Un munt de vies


4) La relativa tranquilitat ja que misteriosament no hi ha gaire gent escalant


5) Els pobles de pedra dels voltants, medievals amb castells, provença rules !


6) El bon vi, be naltros som de cervesa pero bueno…


Per contrapartida, cal deixar-ho clar :


1) Per sota de 6a no hi ha res, be potser una via, pero no se hon


2) En general per disfrutar has de contar a partir de 6b


3) L’alegria txapil sense ser exagerada t’obliga a anar-hi, tot i que hi ha de tot com a tot arreu.


4) A l’estiu al riu hi ha vastants domingueros, pero cal dir, que fent honor al seu mal nom apareixen el diumenge i no pas el dissabte.


5) Per treureli suc a la zona l’ideal es primavera o tardor, efectivament no molt practic de cara a les vacances… A l’estiu es aprofitable nomes un 20% de tota la escola tot i que segueix valent la pena la visita.


Com aqui estem dos perduts a can frances doncs les fotografies son les que son, es a dir contrapicats cutres pero fem el que podem…

Despres d’apretar i fer el que bonament es pot banyarse al riu i fer una cervesa i unes patates fregides amb el solet suau de la tarda… Que has encadenat, guai, que no ? Rapid set passa la mala llet i els pensaments negatius, coi la cervesa en dejuni… quin invent !


T’as le look coco 6b o tambe anomenat trampa per a turistes n°1, via de resis curta amb sequencia en desplom de passos llargs i canto vastant petit per tractar-se d’un 6b classic, vaia que si vols escalfar arribes a la reunio ben escalfat. Cal dirque es molt guapo de moviments bloc power!





Conyes a part desploma prou per ser nomes 6b...

Baisers volés 6c, tambe anomenat trampa para turistes un xic rucs n°2, ja que esta a quatre metres a la esquerra de la anterior i desploma mes i a sobre lentrada es veu xunga pero la curiositat pot al turista incaut (com un 6c pot creuar aquel desplomet sense canto ?)



Entrada sobre regletes planes petites i romes, fatal de peus, tranki apretades ! al mig agafes aire i reposes, desplom hon agafes un lateral d’hombro, ma-peu, lateral dolent amb dreta, vas donant-ho tot a una regleteta esquerra tranki ! aixo es 6c ? despres agafes un imber amb el braç estirat amb lorella a l’axila i fots una remuntada que creues mig sostre i sortidadel bombo de regles petites crustillants, mmmm… Una petita joia amagada dins el bosc. Bé, es 6c perque es curteta i si saps com va passes corrent pero les apretades son dignes de 7a+, em queixo pero despres sempre provo vies curtes.



Per cert nomes dir que fa cinc anys la primera estava de 6a+ i la segona de 6b+, jeje, catxondos aguets Provençals….


Moule minette 6B+, ho com mola escalar !!!! Es d’aquelles vies per disfrutar de dalt a baix, forats i forats, amb una roca que fa formes curioses, desplom i cada cop a apretar una mica mes fins que has de sortir del bombo amb uns passos llargs sobre canto mitja. Que no us enganyin ! Veniu aqui a escalfar i entrareu amb bon peu a Saint Léger ! Tot i ser curteta l’antitesi de les anteriors.


Mélodie 6a Almenys tenen la decencia dequipar algo vertical ! Molt agradable a escalar, pujes sense menjarte l’olla a estones canto que mossega a ratos canto pla…


C’est ma tournée 6B vastant mes guapo del que sembla, ja que comença per placa, repiseta i desplom final, pero la repisetaa no es tal i resulta ser vastant homogeni, no molt continuo pero xulo a escalar, ai com costa pujar-se al bombo ! mantel power !


Hold-up 6B+ Sembla guapo i variat i no decepciona, entrada vertical sobre canto mitja petit que mossega, mini trave sota el sostre en fisura invertida, sortida sostret, esperonet desplomat i dues xapes que semblen facils pero resulta ser van vertical, tens ple de canto pero cal triar, o ten vas per plans i romos o vas per miniregletes que mosseguen, ale cadascu al seu rollo…


Cal dir que per montar vies al limit del teu grau t’ho has de currar, a la que la cosa desploma els seguros estan una mica mes allunyats i bé, ho hem intentat pero despres de caure 6 cops en el mateix puto pas d’un 7a+ he desistit de montarlo… s’hi haura de tornar…


Cal dir que totes les vies anteriors son ben guapes i es troven a la ombra al estiu

1 comentari:

fragonetapower ha dit...

I per cert, on cau.. com s'hi arriba... ?