diumenge, 13 de novembre del 2011

Com construir un plafo i no morir esclafat en l'intent

Be, aquest es el primer consell: Les planxes de DM pesen un ou aixi que es millor contar amb la colaboracio ocasional d'algu una mica solid, gracies a l'Ane he pogus salvar l'integritat fisica, sol es impossible fer algunes de les maniobres d'assamblatge.



El segon consell es que si serres totes les fustes a mà a part de fer treballar a fondo el triceps (ja veureu) tens numeros de serrarte un dit (poca conya), jo no vaig utilitzar guants pero per cinc euros tens uns guans de currante de pell que et pot estalviar un disgust molt gran.





Tema pasta no us enganyare, barato el tema no et surt... sobretot en preses, tot i aixo si monteu un plafonillo petit val la pena gastarse diners en preses guapes, que donguin joc ja que estas limitat en espai que puguis escalar lo mes variat possible. Molt recomanable invertir en pinçes, romos... Preses a agafar amb la ma oberta, molt menys lesiu que la resta de preses, regletes en pots fer les que vulguis amb llistons...







Que m'ha costat? No ho he ni contat, de fet em fa por fer-ho pero crec que per unes 50 preses amb els seus tornillos i els T-nuts (les famelles que encastes al DM) la conya ha sortit per uns 400 euros grosso modo. En fusta es questio de calcular-ho valtros mateixos ja que pot variar vastant segons on la compreu, jo he utilitzat fusta d' avet sense tractar, que em sembla que es de les mes varates i segurament de les mes cutres pero alli esta el plafo, no velluga ni un milimetre.






Les planxes son de DM de 18mm cada planxa fa 122x244 cm i crec que pesa 40kg aixi que oju no herniarvos mobent el planxot! A si, m'en oblidava entre els riscos es trova el de quedarse mig paraplegic mobent els fustots! Consell fisioterapeutic: Agafa els pesos com si fessis alterofilia, aixo no es agafarlos amb un elegant mallot de colors escotat sino amb la esquena dreta, plagant be els genolls i els mallucs i atencio amb les peces grans ja que costen de moure i vasculen i amb un falç moviment...




Altres materials:



Taladro per fer els forats i sobretot per posar tots els tornillos de fusta


Broques per forafar fusta de 12mm, 6mm i 3mm


Tornillos de 4'5x5mm per fusta


Biguetes de 140x40mm com el costat que contacta amb el DM es el de 4cm cal ser un poc habil al atornillar el DM per tal que el tornillo coincideixi amb la viga, d'aqui l'interes en ser molt precis fent la trama de forats per preses i forats per tornillos en el DM avans de collar-lo.






Una furgo o un amic amb una furgo per portar les fustes de la tenda a casa teva


Un metro prou llarg per el que voleu fer.


4 matalassos de llit i un crashpad, per anar a fondo sense patir per el teu coxis


El plafo que jo he fet es una estructura que s'aguanta sola, es a dir no hi ha cap forat al terra ni a la paret, si la teva parella et permet cardar forats per tot arreu en la paret o si el propietari del teu pis es molt comprenssiu pots muntar un plafo molt mes facilment, jo per la meva banda he hagut de montarlo de la seguent manera sense fer malbe res, aixo si, els murs laterals son dos murs de carrega!!! Oju perque si no la pots liar parda.























El truco per atornillar el DM a les vigues: Feu un forat al DM amb la broca de 3mm i acte seguit amb la broca de 6mm feu l'entrada del forat un poc mes ample, aixo us permetra fotre el tornillo de manera que el seu cap penetri be al DM i no molesti ni per les preses ni res. Es molt tonto pero per als novatillos en bricolatge com jo es un bon consell, i al lloro que siguin ben perpendiculars!!! La distancia entre cada tornillo que uneix la viga i el DM es de 14cm Les viguetes estan separades les unes de les altes 43cm.




El sistema de sopost es una moguda explicarlo en paraules aixi que millor poso fotos, les fustes estan unides amb conectors d'acer d'1'5mm de gruix amb forats per tornillos, totes les viguetes tenen la metrica quehe dit exepte les que fan de peu i les dues dels laterals que fan 60x170mm pero que son d'avet guarro tb.










La distancia entre forats per preses es de uns 15 a 18cm, tampoc cal rallar-se fent els forats molt proxims sobretot si us mola utilitzar preses grans rollo pinces, romos, ja que no podreu aprofitar tots els forats perque les preses xocaran entre si... Podeu perforar varies planxes de DM a la vegada pero penseu que si el forat no es perpendicular a la perfeccio l'error acumulat pot ser molt gran!!!! Sobretot atencio amb els forats per posar els tornillos! ja que les biguetes no son massa amples!!!!








Si varieu feu atencio, exemple: Hi ha webs on les biguetes son mes amples i les posen mes espaiades, per contra els forats per presa tenen una trama menys densa... penseu que quans mes forats hi hagi al DM menys aguantara...




Altres infos:



L'habitacio fa 4m de llarg per 3m d'ample i 2'55m d'alt, la planxa desploma 40° pertant el plafo fa 2'5m d'ample per 3m "d'alt" pots fer blocs ma-peu d'uns 4/5 mobiments aprofitant tota una diagonal per fervos una idea... Per contra el tamany mini es compensat per el fet que canvies les preses molt sovint per fer nous blocs i moviments. Afegir algun volum pot trencar un poc la rutina... Desde el meu punt de vista es el tamany minim per el que val la pena fer tota la moguda economica i invertir el temps.







Be, mes o menys aixo es tot, algunes de les coses explicades les he trobat buscant per internet i d'altres ho he fet rollo experimental ja que no trobava informacio, aixi que contrasteu tot el que explico i si seguiu la meva guia en els punts que son experimentals evidentment no hem responsabilitzo de les seves consequencies, de formacio jo soc fisioterapeuta no fuster aixi que l'unic que va a missa es lo de vigilar amb l'esquena quan agafeu pesos, i lo de variar el tipus de prensio de preses per evitar lesions...

4 comentaris:

PGB ha dit...

Curiós... a l'acabar el video, el youtube com a videos similars em mostrava videos de hamsters!!!!

HAhahahaha :P

És broma poma... colta, t'he vist molt més fort eh?! Ens donaràs cerita a Kalymnos o què?

Oriol ha dit...

Jaja, piter!!!!!!quina veloccità! Si, si, ja m'hi he quedat, doncs com pots veure amb el tamany del plafo si vols fer mes de 5 mov nomes pots donar voltes com un tonto, pero be, si estas motivat ja dona de si...
Lo dels hamsters ve per el nom del video, nose si t'hi has quedat... et deixo buscar la relacio entre aquest i Wolfgang Güllich...

david gual ha dit...

Fanatic, molt bona idea, amb un plafonet aixi a casa et pots posar molt fort¡ no es conya, fa uns anys eren aixi , i el factor tenir lo casa i aprofitar el temps es nota.
Endevant , espero que dintre de poc hem montis les vias!

Salutacions!

David Gual

Oriol ha dit...

Ei David!!!!! Aviam, aviam si es veritat que un dia et monto les vies... pero em sembla que et pots esperar assegut.

Feliçitats per la teva nena! El carles ens ho va dir! Aviam si ens veiem, salut!