diumenge, 1 de gener del 2012

Caramba! Mais c'est du 6! 120m 6a+ (V+ obl.)

Intentant començar l'any amb bon peu, i estar al dia de les entrades del blog... potser el primer d'any al mati no es el millor moment per fer-ho, pero aixo va com va.

Aquesta via llarga es troba tambe a Ailefroide, i la vam fer dos o tres dies despres de fer le pilier du levant el peu de via es troba uns 300m a l'esquerra del pillier, i li dona el sol a base de bé, aixi que si tens la moral suficient es poden fer les dues en un sol dia.
Com le pilier, Caramba! Mais c'est du 6! es una via llarga molt bona per escalfar motors, els llargs mes dificils poder son una mica mes continuos, i son molt guapos. Tota la via esta molt ben assegurada amb parabolts, i compensa el fet que sigui curteta per tenir els dos penultims llargs molt bons, nomes calen cintes i amunt oju no equivocar-se i ficar-se a la de la esquerra, es la que comença molt tiessa.


L1 6a Vastant variat, inici athlètic amb una segona meitat un poc mes fineta.


L2 6a Creues un sostret que costa una mica de veure de que va el assunto pero un cop decidit es fa be i despres fas una plaqueta molt tranquila. Es un llarg curtet pero esta be.

L3 6a+ Poder el mes guapo de la via, llarg d'uns 35m que surt en diagonal molt marcada cap a la dreta, resseguint la vora del sostre enorme, te molt ambient i es una escalada variada, passets finets, fisures ganses, romos... reunio sobre un espero, nomes per aquest llarg ja val la pena pujar fins aqui, llarc vastant athlètic, i molt estetic.








L4 6a+Ara es tracta de fer una travessia cap a l'esquerra per una placa d'adherencia, sort que els parabolts estan a pam i el factor psicologic es nul perque es tracta d'una escalada molt precaria, de minipeus i de romillus... Surt a vista pero anava molt, molt tenssu.


L5 6a Sembla facil pero oju, jo l'he fet de segon i no se si es per aixo, o no, pero deu n'hi dor, principi facil i despres tecnic sobre romillus i cantets, tallat per un repos un arbre que esta per alla... els ultims metres es fan be tambe, per acavar de bon rollu.



Per baixar hi ha una linea de rapels que baixa en vertical i et deixa al peu de via. Desde la reunio trecera deu ser complicat avandonar pero el L4 no es gens obligat.

En general es una via molt recomanable amb un granit de molt bona qualitat, l'unic fallo es que poder es una mica curteta.