dilluns, 16 d’agost del 2010

La Balme

Avui plou... no una mica si no vastant, i ahir plovia amb ganes tambe, solucio La Balme al costat del poble de Yenne, el nom esta ben posat, si bé no es la bauma mes gran del mon té unes dimensions mes que considerables, i unes linies per somiar...


Lo bo es que eu un sectoras, calcari gris bonissim plagat de txorreres que apareixen i desapareixen sobre una roca amb molt bon tacte si be que els peus d'algunes vies estan sobadillos (almenys en la primera via equipada del sector) no molesta ja que parlem de vies de conti en un desplom vastant potent... Cal dir que inclus despres de dos o tres dies de pluja potent seguits aguanta sec. L'emplaçament es vastant xulo al costat del Rône.



Lo dolent es que hi ha una carretera vastant frequentada (sobretot l'estiu) a 3' del sector i se sent el soroll dels cotxes si be no els veus ja que els tapa un bosc potent. I cal comptar que la primavera, ben be fins a Juny la paret xorreja una mica per tot arreu (o aixo ens han dit)

Les ressenyes es troben facilment per internet de lo que vam probar:
A l'esquerra de tot hi ha set sisens, vastant junts i d'un interes relatiu exepte un 6b+ sense nom pero molt guapo, es una potent travessia que creua una placa desplomada i que acava creuant un bombet, son 20m de pura conti ideal per escalfar o per rebentarsse de la manera mes tonta... segons les capacitats de cada un. Acaves a tres metres de la paret i a set o vuit de l'assegurador... un viote!

Despres de casi fer a vista el 6b+ exepte la sortida tot sec, no mola anar maxinflat i pillar un forat ple d'aigua... jeje, lo minim amb la pluja.... anem a Les Colognettes 7a la primera via que es va equipar del sector, increible! 20m i en desploma uns 6-7... res de conti, 11 o 12 mov llargs en xorrera molt intensos emb els seus respectius 3 xapatges tensus per una sortida de conti amb reposillos, jo que soc un inutil amb les xorreres i la via que es exigent... bé, m'ha semblat molt xunga com 7a.
Lo maleit 7a... es molt trist fer fotos de la via sense escalador pero anant dos...
Lo millor ha sigut la tornada, estava anunciat que hi haurien tempestes i casibe ens cau el cel a sobre, el cel negre i una tromba d'aigua espectacular... en arribar a grenoble aparquem i quan mirem direccio del massis del Belldon, surprise! Ha nevat per sobre 2000 o 2300m, 15 Agost i cau la primera nevada, 5° minima i 15°maxima a Grenoble, cota 250m... s'ha acavta l'estiu?!?! La foto testimoni tot i que no es veu gens be...