dilluns, 20 de juny del 2011

Les aventuriers de l'arche perdue 250m 6c (6a obl)

Despres de varis intents frustrats de fer via llarga aquest cap de setmana hem aconseguit fer-ne una, al congost de Pierre Lys, prop de Quillan, al departament d'Aude.

Com no pot ser d'altra manera ens hem equivocat de parking, i un cop arreglat el primer contratemps, ens hem equivocat de via...
Despres d'aquets incidents hem trovat el peu de via, atencio perque esta amagat, cal pujar per unes pendent amb roques uns 15m i trobem un pont de roca amb una baga com R0 (el primer parabolt esta aprop pero amagat dins un diedre boscos).

L1 V+ 30m Molt guapo per escalfar, tiessu i athlètic tot i que hi ha molt de verd al voltant.
L1 bis 30m Dins del bosc, hi ha una corda fixa, no es enpalmable pero permet fer una mica de passeig botanic.
L2 6a 40m Diedre vastant guapo amb un passet vastant fi en la primera meitat.
L3 V+ 40m Diedre obert i placa de canto, agradable d'escalar.
L4 6c 35m Inici en escalada en placa, per pujar a un diedre que va en diagonal a la dreta, aqui hi ha una sequencia de bloc intensa i tecnica 6c?, per passar si no es en lliure es txungo tot i que les txapes estan aprop, es pot guarrejar posant un tasco a la fisura, despres s'ajeu i segueixes en trave per una fisura mes o menys 6a+. Llarg guapo tiessu i estetic, aqui ja surts del bosc i hi ha ambient de tapia.
L5 V+ 20m Llarg curtet i tecnic, es pot escurçar distancies entre xapes amb un perell de friends mitjans.
L6 6a 35m Llarg xulo i atletic, es una versio light i garrula del 6c.
L7 6b 20m Llarg tecnic, que es comença ajudante d'un arbre que esta al mig, lo dolent es que s'ha d'anar al lloro despres de no caure-hi a sobre... no vaig mirarm-ho molt per treurel en lliure pero es mes raonable que el 6c.



L8 6a/+ 20m Entrada atletica per sortir per un IV+ agradable, amb uns ultims metres en xemeneia.
Per la baixada cal contar facilment una hora, es pesada la part de la canal amb roca suelta perque es vastant empinada i baixes atent tota l'estona de no anar avall. Al final hi ha una corda fixa que seguim i avandonem a mig baixar per seguir un passamans que ressegueix la base de la paret fins la tirolina del principi


 L'Ane a 3 metres d'acavar la via amb la carretereta vastant transitada al fons del congost.

La via es xula, sobre una roca bonissima pero tallada per varies vires que li treuen ambient de tapia, tambe hi ha vastants arbres, varis dells serveixen de reunio! Amb cadena maillons i tot el rollo! Es bona idea portar una baga i algun tasconillo i algun friend mitja si anem amb el 6a justet.

La via teoricament es pot rapelar... dic teoricament perque no sembla molt bona idea.