dimecres, 11 de febrer del 2009

A gust a Organyà

Aquest cap de setmana hem pujat a escalar a l'Alt Urgell un altre cop, li estem trobant el gust al lloc. Anem l'Ane l'Alazne i jo.

El dissabte 7 ens despertem vastant d'hora i arribem al migdia a el sector Roures de Perles, si... el concepte d'hora es relatiu...


En arribar veiem que la vall esta una mica enfarinada, sembla que ha caigut una mica de calamarsa, pero ens fa molt bon dia.

Les vies que mes ens han agradat del sector son les de grau mes baix, de fet de 6a a 6b son les vies mes guapes, normalment continuitat sobre canto bo, es molt bon lloc per fer un munt de vies facils, la roca es superadherent, i fa franges amb canto.

Les mes guapes que hem provat son:

Mikonos 5c i Corfú 6a:
Les dues de continuitat sobre placa de franges amb un munt de canto, molt estetiques sobretot vistes desde dalt.

Dues fotos de l'Ane a Mikonos 5c

Filigrana 6b+

Creua dos mini sostrets que van per una mena d'espero, la via note una linea gaire espectacular pero es molt guapa d'escalar, canto mitjà gran, amb moviments llargs, de resistència. En part la recomano perque es facil anant a vista.


En arribar a Organya i previ visita a la casa d'embotits Ca l'Obac ens tirem al sofà a fer una mica el gos els 3, i despres de quedar mitg endormiscats ressusitem i fem un sopar com Déu mana, posare també una foto que val la pena.



El diumenge 8 decidim anar cap a Coll de Nargó al sector de Coll Piquer, osti en arrivar els vassals estan gelats, i la paret hi han uns degotalls gelats...
El cas ens que ens posem ma a la obra i veiem que lo del fred no es per tant perque es tot orientació sud i a la majoria de peus de via li dona el sol.

L'Alazne es baralla amb Enric creck 5c, baralla literalment ja que acaba plena de rascades i morats, no coment... L'Ane se les veu amb la via Samanganxa 6a a la proxima segur que surt!

Aupa la Real!

Les vies que mes ens han molat:

Samanganxa 6a:
Es molt guapa, sobre un conglomerat amb molt de canto al principi, creues un bombet amb busties i surts per una placa tumbada molt fineta dalt de tot.
Llastretas Estretas 6b:
Una roca superadherent que permet quedarte de uns cantos dolentissims, i amb una sortida en bombo que li posafinal a 18m de roca boníssima, molt recomanable!

2 comentaris:

PGB ha dit...

Bé bou bé!
Ja vaig veure que havieu estat a l'Alt Urgell. El 8a.nu és un xivato ;P

Percert, que em vaig endur les claus de l'habitació de Cal Culí aquella altra vegada que vam ser-hi! I encara no li he dit res a la pobre dona! Ja em val :S

Oriol ha dit...

I els que s'oblidin de tornar les claus cremaran a l'infern per els seus pecats! (Mateu 14 bersicle 16)